IMAGO PARTERAPI

Har du og din partner brug for at genfinde kærligheden, eller står I over for en livssituation, som er svær at komme videre fra?

Har du mistet følelsen af samarbejde og fællesskab i dit parforhold, og har du brug for at genfinde grunden til, hvorfor du og din partner valgte hinanden?

Så kan imago parterapi hjælpe dig og din partner med at skabe både klarhed og tryghed og komme gennem de svære livssituationer.

Book tid til imago parterapi

Hvad er imago parterapi?

Imago parterapi er baseret på de bedste aspekter fra andre kendte terapiformer.

Men imago parterapi adskiller sig særligt fra de andre terapiformer ved, at vi her taler med hinanden.

På mange måder fungerer terapeuten nærmest som en coach. Parterapien er tilrettelagt som en samtale mellem dig og din partner, og det er terapeutens opgave at guide samtalen.

Målet med imago parterapi er derfor at styrke din og din partners kontakt, dialog og tilknytning. Det mål nås selvfølgelig bedst, hvis det er jer, der taler med hinanden.

Hvordan fungerer imago parterapien?

Det vigtigste budskab er, at der skal lyttes – ikke tolkes og vurderes!

Den særlige samtaleform der benyttes indenfor imago parterapi kaldes for den bevidste dialog eller den intentionelle dialog.

Parterapi dialogen er bygget op på en måde, så gensides lydhørhed og tryghed styrkes. Noget der adskiller dialogen i imago parterapi, fra andre terapeutiske samtaler, og som gør den særlig effektiv, er fraværet af tolkninger og vurderinger.

I denne form for parterapi kommer terapeuten på intet tidspunkt med tolkninger af det, som parterne udtrykker.

Samme princip gælder mellem parterne.

Vi mennesker har det sjældent godt med at blive tolket af andre. Til gengæld længes vi efter at blive set og hørt på en så nærværende måde, at vi kan komme frem til vore egne tolkninger af hvem vi er, og hvad vi vil og har brug for.

Dette er essentielt så vi kan forstå os selv og vores relation til andre bedre.

Hvad er de vigtigste elementer?

De vigtigste elementer i imago parterapi og i imagodialogen er:

 • Spejling (den aktive indfølende lytning)
 • Validering (bekræftelsen og anerkendelsen af det man har hørt)
 • Indføling

Din partner er nøglen

Med imago parterapi vil du opleve, at det er muligt for parforhold med udfordringer at forvandle sig til en kilde for heling, udvikling og styrke.

Måske savner du lige nu spænding og intimitet? Måske oplever du, at du og din partner mest taler forbi hinanden? Eller Måske føler du dig alene eller håbløs pga. alt for mange sårende og uforløste konflikter?

Selv parforhold på grænsen til skilsmisse kan bringes tilbage på sporet.

Det kan måske lyde overraskende, men den selv samme person, som du opfatter som ”årsagen” til alle dine lidelser. Han eller hun besidder faktisk nøglen til din tilfredshed og din udvikling.

Med imago parterapi vil du derfor kunne opdage, at der var, og stadig er, gode grunde til, at netop du og din partner valgte hinanden.

Imagoterapien kalder perioden efter forelskelses-fasen for en magtkamp.

Vi ser denne fase som et nødvendigt og logisk skridt på vejen mod den sidste fase, som er det modne bevidste kærlighedsforhold. Her er der plads til selvstændighed, individualitet og tilknytning.

Parterapi med små hjemmeopgaver

Et andet vigtigt mål, når du og din partner går i gang med imago parterapi, består i at tilegne sig konkrete færdigheder via små hjemmeopgaver og øvelser.

Forandring sker gennem små skridt.

Derfor arbejder du og din partner målrettet med at integrere værktøjer, nye indsigter og anderledes forholde- og handlemåder i jeres egen hverdag.

Vi ved fra hjerneforskningen, at nye indsigter og forståelser er vigtige elementer i enhver forandringsproces. Men hvis gamle reaktionsmønstre på en varig måde skal erstattes af nye og mere hensigtsmæssige, skal der mere til.

Nye indsigter i sig selv er ikke nok.

Parterapien i stedet skal medvirke til at ny adfærd trænes og vedligeholdes, der lægger terapien også vægt på at skabe forandring i handleplanet.

Når du går i parterapi lærer du at strække dig og gå imod dine gamle impulser. Derfor er imago parterapi også mere end en indsigtsterapi.

Parterapi-processen retter sig mod alt det, der foregår mellem dig og din partner og støtter jer i at erstatte det uhensigtsmæssige og fastlåsende med det hensigtsmæssige og bevægende.

imago parterapi

Hvorfor vælge imago parterapi?

Parterapi er et oplagt valg for:

 • Par der er kørt fast og har brug for en effektiv støtte til at komme videre
 • Par der tager sit forhold alvorligt og ønsker at gøre det endnu bedre ved at tage ansvar for sin egen og den fælles vækst og udvikling
 • Par der lever et praktisk parallelliv og længes efter den magi, livfuldhed og de visioner, de oplevede under forelskelses-fasen
 • Par der er tæt på at gå fra hinanden, men ønsker at give forholdet en sidste chance

Og endelig for par der har taget beslutningen om skilsmisse. Men som af hensyn til eventuelle børn ønsker at værne om den dialog, der skal fortsætte efter skilsmissen.

I en skilsmisseproces kan imagodialogen også medvirke til, at bruddet bliver til mere end et brud.

Dialogen kan sikre, at skilsmissen også fører til personlig vækst og forandring, så du undgår at gentage samme mønstre i den næste relation.

Dit parforhold er den bedst tænkelige udviklingsarena

Tankegangen i imago parterapi er, at det ikke er os, der har et parforhold – det er snarere parforholdet, der har os.

Vores følelser, tanker og handlinger er i meget høj grad et produkt af de forhold, vi i dag indgår i, og de forhold der i fortiden var vigtige for os.

Eftersom de problemer vi af og til oplever, i forholdet til os selv og i forholdet til mennesker omkring os, har sin oprindelse i relationer, virker det indlysende at vælge parterapi.

Parterapi bearbejder netop problemerne direkte i relationen.

Læs mere om imago metoden

Fortid, nutid & fremtid hænger sammen

Ved hjælp af imagodialogen bevæger parterapi sig udforskende frem og tilbage mellem nutidige og fortidige relationer.

Herigennem tydeliggøres de mønstre, der har så godt fat i os, at vi ikke kan forfølge de behov og værdier, vi drømmer om i vores nuværende relation.

De 5 vigtigeste mål:

 • Parterapien hjælper dig med at skabe et nyt billede af din partner
 • Parterapien hjælper dig med at gen-romantisere forholdet
 • Parterapien hjælper jer med at restrukturere frustrationer og tilbagevendende beklagelser
 • Parterapien hjælper jer med at opløse vrede og raseri
 • Parterapien hjælper jer med at udvikle en ny vision om parforholdet som en kilde til udvikling, glæde og tilfredsstillelse

Imago parterapi er uden sammenligning den mest effektive parterapeutiske metode, vi har stiftet bekendtskab med.

Ønsker du at booke tid til imago parterapi?

Lyder det til at denne form for parterapi kunne være det helt rette valg for dig og din partner?

book en tid med det samme. Husk vi også tilbyder parterapi workshops for par, hvis du ønsker hurtigere resultater.

Hvis du har spørgsmål til forløbet, eller ønsker at høre nærmere omkring priser, tider eller andet. Så er du mere end velkommen til at kontakte os.

Vores parsessioner varer 1 1/2 time, og første gang I kommer, er der afsat en halv time ekstra til introduktion til hinanden og processen.

Ring til os
Book tid til parterapi

FØLG MED I VORES ARBEJDE

TILMELD NYHEDSBREV